KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Újra megtelt a tarisznya a Bodorka szakmai napján

Újra megtelt a tarisznya a Bodorka szakmai napján

2019-11-21 14:35

A cigány népmeséké volt a főszerep a Bodorka NépmesePont legutóbbi programján. Nem először foglalkoztak ezzel a témával szakmai nap keretében, a november 15-i már a harmadik ilyen jellegű alkalom volt a népmesepontban. A biharkeresztesi születésű Pukoli Lászlóné közel tíz berekböszörményi származású történetet gyűjtött össze, majd vetett papírra. A cigánymese gyűjtő erről, valamint a meséhez való kötődéséről is beszélt a Kocsis Csabával folytatott társalgás során.   A folytatásban a cigány népmesék közösségformáló hatásairól esett szó, ebben a témában két előadás is elhangzott. Bődi Ildikó művésztanár közel húsz évig tanított gyerekeket Hosszúpályiban, vezetett középiskolát és művelődési házat is, jelenleg felnőtteket oktat. A legmelengetőbb időszak – elmondása szerint – a gyermekekkel töltött idő volt számára, előadásának gerincét ez a korszak adta.   Csonkáné Lakatos Klára óvodapedagógus harminc éve mesél cigányul és magyarul gyerekeknek. A népmesepontban a 2015-ben létrejött Hosszúpályi Roma Nemzetiségi Óvodát mutatta be.   Csonkáné Lakatos Klára előadásában arról is szólt, céljai között szerepel a szülők bevonása az óvodai életbe.   A szakmai napot színesítette a Körömvirág együttes műsora is, akik cigány költők megzenésített verseit adták elő.  
További hírek

Tájékoztatás személyes ügyfélfogadásról a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatalban
Tájékoztatás személyes ügyfélfogadásról a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatalban
Megtekintés
Közlemény
Közlemény
Megtekintés
A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás
A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás
Megtekintés
TÁJÉKOZTATÁS A KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁSRÓL
TÁJÉKOZTATÁS A KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁSRÓL
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat