Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Helyi tehetségek első önálló koncertje

Helyi tehetségek első önálló koncertje

2022-01-04 10:52

Hatalmas érdeklődés övezte Papp Balázs és Kiss Ádám első önálló koncertjét karácsony hetében. Városunk ifjú tehetségei egyből teltházas, dupla koncerttel lepték meg a helyi közönséget a Zsinagóga Kultúrtérben. Az est során a berettyóújfalui születésű tenorista világhírű spanyol, francia, orosz, német, lengyel, valamint olasz zeneszerzők – köztük Chopin, Muszorgszkij, Bach, illetve Verdi – klasszikusait szólaltatta meg Kiss Ádám zongorakíséretében.   Balázst zenész édesapja ismertette meg a dalok világával. Zenei tanulmányait így egészen korán, óvodáskorában elkezdte. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakos hallgatója. Énektudását több díjjal, köztük különdíjakkal is jutalmazták. Mindemellett a színpadon is lehetősége volt a tapasztalatszerzésre. Szerepelt már operákban, továbbá musicalben is, ám az első önálló koncert kifejezetten izgalmas pillanat volt számára.   A fiatal tenorista példaképei többek között Franco Corelli, valamint Enrico Caruso, de nem csak az opera műfaja áll hozzá közel. Nagy kedvencei a ’70-es, ’80-as évek rock, illetve rock and roll együttesei, mint például a Beatles vagy a Led Zeppelin. Balázs azt is elmondta, a koncert dalai közül melyiket énekelte a legszívesebben.    Ádám 2019 óta a Debreceni Egyetem zongora szakirányán tanul, valamint a Diószegi Kis István Református Általános Iskola zongoratanáraként tevékenykedik. A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium diákjaként a zongorázás mellett a zeneszerzéssel is megismerkedett. Zenei tanulmányait – Balázshoz hasonlóan – már gyermekkorában megkezdte.   Az ifjú zongorista a kiállításmegnyitókon kívül koncerteken, illetve több zongoraversenyen is szerepelt már, ahol különdíjban is részesült. Első önálló fellépését azonban minden eddiginél nagyobb izgalommal várta.   A világhírű szerzemények mellett Ádám saját zeneművei is felcsendültek a dupla koncerten.   Városunk tehetségeinek elsődleges célja a szakmai fejlődés. Ezenkívül szeretnék további zenei versenyen megmérettetni magukat, valamint újabb koncertekkel elkápráztatni a közönséget.  
További hírek

Az Ifjúsági Fúvószenekar karácsonyi koncertje

Az Ifjúsági Fúvószenekar karácsonyi koncertje

Megtekintés
Az év utolsó képviselő-testületi ülése

Az év utolsó képviselő-testületi ülése

Megtekintés
Táncoló kalendárium – évet zártak a Bajnócások

Táncoló kalendárium – évet zártak a Bajnócások

Megtekintés
Betlehemi lánggal ragyogott fel a szeretet gyertyafénye

Betlehemi lánggal ragyogott fel a szeretet gyertyafénye

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat