Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

751 millió forintból épül meg az új református óvoda

751 millió forintból épül meg az új református óvoda

2021-09-27 08:54

A Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának köszönhetően új református óvoda épül a Fürdő utcán. A 751 millió forintból megépülő Szivárvány Református Óvoda alapkövét szeptember 16-án helyezték el. Dr. Fekete Károly köszöntőjében arról is szólt, az Országos Óvoda Program a Tiszántúli Református Egyházkerületben 23 intézményt érint, ebből 17 helyen új óvoda épül.   Dr. Fürjes Zoltán az ünnepi alkalmon arról beszélt, az Országos Óvoda Programban több mint 3000 új férőhely jön létre, emellett a református óvodában dolgozók létszáma – a projekt végére – várhatóan megduplázódik.   Ezt már a Bihari Református Egyházmegye esperese mondta. Tóth Tibor hozzátette: hivatásuk jó példával járni a felnövekvő nemzedék előtt, szeretetre, megbocsátásra és együttérzésre tanítani őket. „Ha egy óvodát építünk, egy óvodának az alapkövét tesszük le, akkor mind a fenntartó, mind pedig a város a jövőjét építi” – kezdte gondolatait Muraközi István polgármester.     A református tanítás célja Istent megismerő, Istenben bízó, kiegyensúlyozott gyermekek nevelése. A református nevelésben fontos szerepet játszik a lelki odafigyelés, az óvodákban a gyerekek lelkével és személyiségével komplexen foglalkoznak.   A Szivárvány Református Óvoda új négycsoportos intézménye jövő szeptemberben nyitja meg kapuit a családok előtt.  
További hírek

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Megtekintés
Lakásdekorációk, használati tárgyak papírból

Lakásdekorációk, használati tárgyak papírból

Megtekintés
Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

Megtekintés
Tizenhét napirend a szeptember végi testületi ülésen

Tizenhét napirend a szeptember végi testületi ülésen

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat