Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Sikeres szereplés a bábfórumokon

Sikeres szereplés a bábfórumokon

2021-12-06 11:25

A Bodorka Bábcsoport története egészen ez év elejéig nyúlik vissza, amikor is a „Hajdú-Bihar Megyei amatőr bábjátékos csoportok támogatása” című projekt keretében gyermek bábcsoportok alakultak a megye öt településén. Városunkban a Bodorka NépmesePont – mint a pályázat egyik partnere – hirdetett tagfelvételt a bábcsoportba. A helyi általános iskolákból olyan – bábozni vágyó – gyerekek jelentkezését várták, akik szívesen szerepelnek, énekelnek, illetve mesemondásban korábban már eredményeket értek el. A jelenleg öt főt számláló Bodorka Bábcsoport tagjai: Csávás Dávid, Csávás Milán, Balogh Vivien, Duró Anna és Kolozsvári Borbála. A Rácz Anikó által vezetett kis csapat heti rendszerességgel találkozik a népmesepontban. A bábcsoport októberben két alkalommal is megmutathatta, mi mindent tanult az elmúlt időszakban. 11-én a Hajdú-Bihar Megyei Bábfórumon, míg október 16-án a IV. Bűvös Bábos Szemlén szerepeltek a gyermekek. Mindkét programon szépen megállta a helyét a Bodorka Bábcsoport. A fiatalok a fórumokon a „Rókáné mézes-mázos kalácsa” c. népmese színpadra átírt változatát játszották el, amely dramatikus játékkal kezdődik.
További hírek

Az Ifjúsági Fúvószenekar karácsonyi koncertje

Az Ifjúsági Fúvószenekar karácsonyi koncertje

Megtekintés
Helyi tehetségek első önálló koncertje

Helyi tehetségek első önálló koncertje

Megtekintés
Az év utolsó képviselő-testületi ülése

Az év utolsó képviselő-testületi ülése

Megtekintés
Táncoló kalendárium – évet zártak a Bajnócások

Táncoló kalendárium – évet zártak a Bajnócások

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat