KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Több százan főztek a Tájak-Házak-Ízek Fesztiválon

Több százan főztek a Tájak-Házak-Ízek Fesztiválon

2019-09-19 08:15

A mára már nemzetközivé vált gasztrofesztivál legfinomabb ételeit neves és elismert szakemberekből álló zsűri bírálta. A menüsorokban volt hagyományos és reform étel is.    A napindító jó hangulatról a Sonivius Vappae gondoskodott. A zenekar középkori dallamokat varázsolt a ligetben főzőknek. A főzőcsapatok között már sok versenyt megjárt profi és kezdő szakácsok is megmérettettek. Volt, aki egészen különleges, saját recept alapján készítette a versenyre szánt menüjét.   A zsűri, mint minden évben, most is nehéz helyzetben volt. A zsűri elnöke idén is Opóczky István, életműdíjas mesterszakács, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagja, a Magyar Cukrász Szakács Szövetség zsűri tagja, a külügyminisztérium protokoll séfje volt. A zsűri tagok Klötzl Géza, a fertődi barokk ételfőző fesztivál kitalálója, Szatmári János, a karcagi Lovagi Udvar mester séfje, Dézsi Ferenc mesterszakács és a Hajdúság Séfje cím birtokosa, Szegedi Róbert voltak.    A fesztiválon a legfiatalabb korosztály sem maradt programok nélkül. A gyerekek kosaras körhintán, tréfás népi játszótéren mozoghattak. A délutáni jókedvet a hagyományos népzenét és a modern dallamokat ötvöző Cimbaliband és Danics Dóra egyórás koncertje alapozta meg.   Az ízek utcájában bárki megkóstolhatta a környékünk ízeit, borkóstoló és viseletbemutató is volt a Bajnóca Néptánc Egyesület sátrában. Különleges programelem volt a „Talányos mese” a Bodorka NépmesePont standjánál. Gulyás László vándormuzsikus adta elő meséjét a gyerekek nagy örömére. A Tájak-Házak-Ízek fesztiválon sok önarckép készült a rendezvény nevével fémjelzett szelfifalnál is. „Teltházzal” üzemelt ebben az évben is a Karancsvölgyi Jótevők Egyesületének sátra, ahol a majdnem két méteres óriáspalacsinta sült.   A főzőverseny eredményhirdetését minden versenyző várta. Az első helyezéssel járó vándorkupát idén a Sopronból érkező Hermesi Hegylakók csapata vitte el. A dobogó második fokára a berettyóújfalui Pénzügyesek állhattak, a bronzérmet a körösszakáli önkormányzat versenyzői érdemelték ki. A zsűri külön díjazta a diákok főzőcsapatait is. Első helyezett az Arany János Gimnázium, második a BSZC Bessenyei György Szakgimnáziumának II-es csapata, harmadik helyen pedig a Széchenyi István Tagiskola 6. d osztályosai végeztek.   A napot a TNT zenekar másfél órás retró hangulatú koncertje zárta. Dobrády Ákos és Inti a zenekar legnagyobb slágereit adták elő, egy kicsit megelevenítve a kilencvenes évek végét…  
További hírek

Tájékoztatás személyes ügyfélfogadásról a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatalban
Tájékoztatás személyes ügyfélfogadásról a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatalban
Megtekintés
Közlemény
Közlemény
Megtekintés
A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás
A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás
Megtekintés
TÁJÉKOZTATÁS A KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁSRÓL
TÁJÉKOZTATÁS A KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁSRÓL
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat