Vissza a hírekhez

Tetten ért pillanatokat mutat be Tóth István jubileumi tárlata

Tetten ért pillanatokat mutat be Tóth István jubileumi tárlata

2022-01-28 12:23

A magyar kultúra napja alkalmából szervezett programok sorában kapott helyet Tóth István nagyváradi fotóművész jubileumi kiállításának megnyitója január 21-én. Véli Porkoláb Lajos a kiállító Tóth Istvánról, akihez 30 éves barátság és ismeretség fűzi. A tárlatot megnyitó nyugalmazott művelődési ház igazgató arról is szólt, 21 esztendővel ezelőtt indították útjára városunkban a magyar kultúra napja alkalmából szervezett rendezvénysorozatot.   „Ennek ellenére mégis létrejöttek olyan közösségek, alkotócsoportok, akik dacolva megmutatják a világnak, értékeket most is létre lehet hozni” – tette hozzá Porkoláb Lajos, aki szerint ma még fontosabb, mint az előző korokban bármikor, hogy meg tudjuk őrizni kultúránk értékeit, és mindenki számára hozzáférhetővé tudjuk tenni. A nyugalmazott művelődési ház igazgató megnyitójában említést tett a művészetről is, melynek szeretete az ember számára a szabadságot jelenti, a szellem szabadságát.   A közismert fotóművész Tóth István születésének hetvenedik, illetve művészi pályafutásának ötvenedik évfordulója alkalmából szervezett jubileumi kiállítás a „Tetten ért pillanatok” címet viseli. Tóth István fél évszázados életútja, valamint közel 110 alkotói utazása során több száz művészfotót alkotott. Ebből a hatalmas gyűjteményből egy 29, nagyméretű képekből álló válogatást tekinthetnek meg az érdeklődők a Bihar Vármegye Galériában. A felvételeket – végig kísérve a fotográfia három fejlődési szakaszát – analóg és digitális fényképezőgéppel, illetve okostelefonnal készítette a nagyváradi fotóművész.   A fotóművész arról is beszélt, sokat jelent számára, hogy a magyar kultúra napjához kapcsolódóan nyílt kiállítása városunkban.   A kiállításmegnyitót a nagyváradi Thurzó Sándor József brácsajátéka tette teljessé.  




További hírek

Lomtalanítás

Lomtalanítás

Megtekintés
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Veszélyes hulladékok begyűjtése

Megtekintés
Ebzárlat és legeltetési tilalom

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Megtekintés
Testületi ülés élő közvetítés

Testületi ülés élő közvetítés

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat