KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Mézes nap nyolcadik alkalommal

Mézes nap nyolcadik alkalommal

2019-10-02 11:46

Vitányi István köszöntőjében a gazdag programok mellett a színes választékról tett említést. Fekete József, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökhelyettese gondolatait azzal kezdte, a magyar méhészet az utóbbi időkben nehéz éveket élt át, melyből az idei esztendő sem volt kivétel. Muraközi István úgy fogalmazott, Berettyóújfalu számára fontos, hogy otthont tudjon adni ennek az eseménynek, ezzel is felhívva a figyelmet a mézfogyasztás jelentőségére. A szeptember 28-ai mézes napra minden korosztály számára készültek programokkal és újdonságokkal a szervezők. A lovagrendek ebben az évben is felvonultak a város utcáin, ezt követően Majláth József református lelkipásztor kért áldást a mézre és a méhészekre. Az idei szakmai találkozóra és vásárra egy új rend, a tavalyi évben alakult Gyergyószéki Mézlovagrend is ellátogatott.   A nap során lehetőség nyílt mézkóstolásra, valamint a mézek minősítésére is. Akácméz kategóriában Szoboszlai József, vegyes méz kategóriában Fele Katalin terméke, fajtaméz kategóriában Aranyos Attila selyemfű méze, a különleges mézkészítmények közül Daróczi Lajos zöld alga méhterméke lett a legjobb. Az eseményhez kapcsolódóan – Szorgos méhek címmel – most is hirdettek rajzpályázatot 1-4. osztályos diákok részére. Minden jelentkező jelképes, mézes jutalomban részesült, a legsikeresebb pályamunkákat a Bihar Vármegye Képgalériában állították ki. A művelődési ház színháztermében megtartott kulturális programok sorában helyet kapott a fúvószene, a népdal, különböző táncos produkciók és szavalat is.  
További hírek

Kinyitottak az óvodák
Kinyitottak az óvodák
Megtekintés
Bodorka Matiné - Élőszavas mesemondás - A sárga hasú kicsi kígyócska
Bodorka Matiné - Élőszavas mesemondás - A sárga hasú kicsi kígyócska
Megtekintés
Elültették a második babafát Berettyóújfaluban
Elültették a második babafát Berettyóújfaluban
Megtekintés
Korszerűbb lámpák világítják meg esténként a várost
Korszerűbb lámpák világítják meg esténként a várost
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat