Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

2021-10-12 09:50

Mesemondással örvendeztette meg a Fényes-ház lakóit Rácz Anikó október 1-jén. A Bodorka NépmesePont korábban, 2019 karácsonya előtt már kedveskedett ilyen formában az időseknek. Akkor a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület „Mondj egy mesét ajándékba!” jelmondatú felhívásához csatlakozott a népmesepont, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy ajándékozni nemcsak tárgyakat, pénzért megvásárolt csecsebecséket lehet. A legnagyobb ajándék, amit adhatunk, a figyelem, a törődés és az idő, amit egymásra fordítunk. Az idei alkalom apropóját az idősek világnapja adta, Rácz Anikó „A király kenyere” és „A rest legényről” című népmeséket mondta el a Fényes-ház lakóinak. A népmesepont vezetője azért ezt a két történetet mesélte el, mert ezeket érzi a legjobban a sajátjának, hiszen erről a vidékről gyűjtötte fel őket Szűcs Sándor. Ezekben a mesékben olyan kifejezések, tájnyelvi szavak találhatóak, amelyek az itt élő emberek számára a régi világot és az anyanyelvet idézik. Az idősek otthona lakói nagy örömmel, kíváncsian hallgatták a történeteket. Valaha ők meséltek a gyermekek, unokák ágya mellett, ebből a jóságból adtak vissza egy keveset a szépkorúaknak a Bodorka NépmesePont munkatársai.  
További hírek

December 1-jétől indul a népkonyha szolgáltatás

December 1-jétől indul a népkonyha szolgáltatás

Megtekintés
Sikeres szereplés a bábfórumokon

Sikeres szereplés a bábfórumokon

Megtekintés
ELADÓ INGATLANOK

ELADÓ INGATLANOK

Megtekintés
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat