Vissza a hírekhez

Ismét városunkban a Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás

Ismét városunkban a Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás

2021-09-27 09:08

2017 után újra Berettyóújfalu rendezhette meg a „Helyi értékek Startja” Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást. A rendezvényen Hajdú-Bihar megye települései mutathatták be saját készítésű, egyedi termékeiket. - Talán egy-egy ilyen kiállítás eredménye az, hogy 2017-hez képest nagyon sokan már nem közfoglalkoztatásban dolgoznak. Sikerült az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedniük. Ez azt mutatja, a programnak és a kiállításnak van létjogosultsága – mondta köszöntőjében Muraközi István.   A mezőgazdasági termékeken túlmenően egyéb olyan kreatív termékek kerülnek a standokra, melyek bármely minőségi tanúsítvánnyal rendelkező üzembe bekerülhetnek – fogalmazott köszöntőbeszédében Dr. Vitányi István.   A Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárság főosztályvezetője nyitotta meg.   Minden település a rá jellemző árucikkeket, termékeket mutatta be a nap során. Vámospércs levendulás dísztárgyaival, illetve hagyományőrző hímzett textiljeivel tűnt ki a standok közül.   Egyes települések a textilárukon kívül különleges élelmiszercikkekkel érkeztek a kiállításra. Tetétlen standjánál az érdeklődők lekvárokat, mézeket kóstolhattak meg, melyek egy csodanövényből készültek.   Az egynapos rendezvényt főzőverseny, továbbá zenés-táncos előadások tették még színesebbé.   Püspökladány a Start Program keretében - főként babák és kisgyerekek részére –kézzel készített textil termékekkel, egyedi bábokkal érkezett Berettyóújfaluba.   A nap során a legdekoratívabb standra is szavazhattak a kilátogatók. „A legszebb kiállítóhely” címet idén Biharnagybajom nyerte el helyi, sajátos kézműves, illetve gyékény termékeit kínáló pavilonjával.   A biharnagybajomi gyékényfonás hagyományáról, és menetéről Asztalos Gyula beszélt, aki közel 13 éve foglalkozik a mesterséggel.   „A legszebb kiállítóhely” mellett a legízletesebb ételt is kiválasztották. A főzőversenyre tíz csoport nevezett be a lakóhelyükre jellemző ételkülönlegességekkel. Az első helynek járó díjat a Pocsajból érkező csapat vehette át. Az eredményhirdetést követően kulturális programok zárták a napot.  




További hírek

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Megtekintés
Testületi ülés élő közvetítés

Testületi ülés élő közvetítés

Megtekintés
PÁLYÁZATI KIÍRÁS

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Megtekintés
Pályázati felhívás Berettyóújfalu 7/2 hrsz.-ú ingatlan hasznosítására

Pályázati felhívás Berettyóújfalu 7/2 hrsz.-ú ingatlan hasznosítására

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat