Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Ismét városunkban a Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás

Ismét városunkban a Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás

2021-09-27 09:08

2017 után újra Berettyóújfalu rendezhette meg a „Helyi értékek Startja” Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást. A rendezvényen Hajdú-Bihar megye települései mutathatták be saját készítésű, egyedi termékeiket. - Talán egy-egy ilyen kiállítás eredménye az, hogy 2017-hez képest nagyon sokan már nem közfoglalkoztatásban dolgoznak. Sikerült az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedniük. Ez azt mutatja, a programnak és a kiállításnak van létjogosultsága – mondta köszöntőjében Muraközi István.   A mezőgazdasági termékeken túlmenően egyéb olyan kreatív termékek kerülnek a standokra, melyek bármely minőségi tanúsítvánnyal rendelkező üzembe bekerülhetnek – fogalmazott köszöntőbeszédében Dr. Vitányi István.   A Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárság főosztályvezetője nyitotta meg.   Minden település a rá jellemző árucikkeket, termékeket mutatta be a nap során. Vámospércs levendulás dísztárgyaival, illetve hagyományőrző hímzett textiljeivel tűnt ki a standok közül.   Egyes települések a textilárukon kívül különleges élelmiszercikkekkel érkeztek a kiállításra. Tetétlen standjánál az érdeklődők lekvárokat, mézeket kóstolhattak meg, melyek egy csodanövényből készültek.   Az egynapos rendezvényt főzőverseny, továbbá zenés-táncos előadások tették még színesebbé.   Püspökladány a Start Program keretében - főként babák és kisgyerekek részére –kézzel készített textil termékekkel, egyedi bábokkal érkezett Berettyóújfaluba.   A nap során a legdekoratívabb standra is szavazhattak a kilátogatók. „A legszebb kiállítóhely” címet idén Biharnagybajom nyerte el helyi, sajátos kézműves, illetve gyékény termékeit kínáló pavilonjával.   A biharnagybajomi gyékényfonás hagyományáról, és menetéről Asztalos Gyula beszélt, aki közel 13 éve foglalkozik a mesterséggel.   „A legszebb kiállítóhely” mellett a legízletesebb ételt is kiválasztották. A főzőversenyre tíz csoport nevezett be a lakóhelyükre jellemző ételkülönlegességekkel. Az első helynek járó díjat a Pocsajból érkező csapat vehette át. Az eredményhirdetést követően kulturális programok zárták a napot.  
További hírek

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Megtekintés
Lakásdekorációk, használati tárgyak papírból

Lakásdekorációk, használati tárgyak papírból

Megtekintés
Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

Megtekintés
Tizenhét napirend a szeptember végi testületi ülésen

Tizenhét napirend a szeptember végi testületi ülésen

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat