Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Gépészeti és elektronikai szakmákban képzik közösen a diákokat

Gépészeti és elektronikai szakmákban képzik közösen a diákokat

2021-09-14 11:41

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással a Krones Hungary Kft., a Berettyóújfalui és a Debreceni Szakképzési Centrum. A szerződés aláírásának eredményeképpen főleg gépészeti és elektronikai szakmákban, duális rendszerben képzik majd közösen a tanulókat. A Krones Hungary Kft. a Krones AG első Németországon kívüli, európai egysége. A Krones AG főként ital és folyékony élelmiszeripari termékeket előállító cégek számára tervez, fejleszt, gyárt egyedi gépeket, gépsorokat, akár kulcsrakész üzemeket. A vállalat debreceni telephelyén a legújabb technológiával folyik az egyedi berendezések és rendszerek előállítása, elsősorban a vállalkozás európai partnerei számára. A Krones Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Pascal Männche a szeptember 7-ei alkalmon úgy fogalmazott, a vállalat számára kiemelkedően fontosak a helyi együttműködések, hiszen nemcsak mint termelőegységük helyszíneként, hanem otthonukként is tekintenek Debrecenre és a régióra. Céljuk, hogy a jövőben még inkább integráns részei legyenek a város és környezete vérkeringésének. A jövőt pedig az oktatás és a fiatalság jelentik, akiknek tudása, illetve képzettsége kulcsszerepet játszik a város, az ország gazdasági potenciáljának még tovább javításában mind a közép-, mind pedig a felsőfokú képzés szintjén. Ezért döntött úgy a cég, hogy már meglévő partnerségeit hivatalossá teszi a szakképzési centrumokkal.   „Óriási az igény a szakképzett munkaerő iránt, és az a cég, amely nem foglalkozik a jövőjével, le fog maradni” – kezdte gondolatait Barcsa Lajos. Debrecen alpolgármestere szerint a stratégiai együttműködési megállapodás egy win-win szituáció mindenkinek. A Krones Hungary Kft. ezáltal bebiztosítja, hogy középtávon legyen elegendő munkaereje, a diákok sokat tanulnak a céges kultúráról, az adott területen konkrét igényeket tudnak kielégíteni a vállalatok vonatkozásában, és amint elvégzik az iskolát, azonnal el tudnak helyezkedni, míg a szakképzési centrumok rugalmasan és gyorsan képesek reagálni a munkaerőpiac kihívásaira. Mindezek mellett ez a kooperáció komoly jelentőséggel bír az egész bihari térség, köztük Berettyóújfalu számára is.   Az ünnepi alkalom – a stratégiai együttműködési megállapodás aláírását követően – gyárlátogatással ért véget.  
További hírek

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Megtekintés
Lakásdekorációk, használati tárgyak papírból

Lakásdekorációk, használati tárgyak papírból

Megtekintés
Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

Megtekintés
Tizenhét napirend a szeptember végi testületi ülésen

Tizenhét napirend a szeptember végi testületi ülésen

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat