Vissza a hírekhez

Gálaest a magyar kultúra ünnepén

Gálaest a magyar kultúra ünnepén

2020-01-28 13:43

Huszadik alkalommal ünnepelte Berettyóújfalu Nagyváraddal közösen a magyar kultúra napját. Ehhez a nem mindennapi kezdeményezéshez csatlakozott öt esztendeje Debrecen és Margitta is. A január 21-ei gálaesten Biró Rozália úgy fogalmazott, kultúránk nemcsak nagyjaink csillogásából, eredményeiből és ránk hagyott értékeiből áll, hanem azokból az apró gyöngyszemekből, amelyet valamennyien letettek a múltban nemzetünk asztalára. A Bihar megyei parlamenti képviselő arról is szólt, mit kell tennünk, ha méltók szeretnénk lenni nagyjainkhoz.   „Nekünk, magyaroknak évezredes gyökereink, hagyományaink, szellemi és tárgyi értékeink vannak” – kezdte gondolatait Demian Zsolt. Az RMDSZ Margitta körzeti szervezetének elnöke úgy véli: kultúránk bármelyik szeletét, ha feltárjuk, megszámlálhatatlan és megunhatatlan.   Városunk polgármestere, Muraközi István egy Klebelsberg Kunó idézettel nyitotta ünnepi köszöntőjét.   A magyar kultúra napja alkalmából Berettyóújfalu Képviselő-testülete háromévente ítéli oda az Erdélyi Gábor-díjat. A kitüntetés annak a személynek adományozható, aki tevékenységével a város kulturális életét gazdagította, vagy a közművelődés területén szolgálta, szolgálja az itt élőket. A díjat ebben az évben Lisztes Éva, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője vehette át.   Az Erdélyi Gábor-díjas Lisztes Évával – aki nagy örömmel fogadta az elismerést – másnap beszélgettünk kitüntetéséről.   Lisztes Évát arról is kérdeztük, a város kulturális és közösségi életében végzett kiemelkedő tevékenységei közül melyikre a legbüszkébb.   Berettyóújfalu egy másik fontos jubileumot is ünnepel idén, hisz 100 évvel ezelőtt született az egykori pedagógus Erdélyi Gábor. A gálaest kulturális műsorszámait az ő munkájának adózva állították össze. Színpadra lépett az Ifjúsági Fúvószenekar, Tóth Gyula, Erdélyi Gábor egykori tanítványa, a Debreceni Egyetem Monteverdi Énekkara, valamint Kokas Károly és Kokas Erzsébet, akik Tiszapéterfalváról érkeztek.  
További hírek

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS
Megtekintés
Képkockákkal emlékeztek a művelődési házban
Képkockákkal emlékeztek a művelődési házban
Megtekintés
2000 méter szalagból készülnek kokárdák
2000 méter szalagból készülnek kokárdák
Megtekintés
Megújult a Szülészet-nőgyógyászati osztály
Megújult a Szülészet-nőgyógyászati osztály
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv(kukac)berettyoujfalu(pont)hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424
Régi weboldal: archiv.berettyoujfalu.hu

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat