KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Döntések a decemberi képviselő-testületi ülésen

Döntések a decemberi képviselő-testületi ülésen

2019-12-16 15:03

A Trianon Emlékév programjai, önkormányzati munkaterv, társulási megállapodások módosítása, lakott területek elnevezése az év utolsó képviselő-testületi ülésesén. Balázs József korábbi önkormányzati képviselőre emlékeztek az ülés elején, aki november 28-án, 67 éves korában hunyt el.   Arról a kormányhatározatról szólt Muraközi István az elmúlt időszakról szóló polgármesteri jelentés kiegészítéseként, mely szerint a Gróf Tisza István Kórház diagnosztikai és infrastrukturális fejlesztését a Kormány 860 millió forinttal támogatja.   Az önkormányzat még januárban a 2020. évet a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából Trianon Emlékévvé nyilvánította.  A programsorozat előkészítését és kidolgozását szervező emlékbizottság tagjai által javasolt tervet olvashatták egy előterjesztésben a képviselők.    A jelenleg is zajló „Közös úton a jövőért” elnevezésű projekt egyik konzorciumi partnere a Berettyóújfalui Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A több elemből álló pályázat keretében sokféle tevékenységet valósítanak meg. A nemzetiségi önkormányzat 2019. június 8-án megtartott egy hagyományőrző kulturális rendezvényt, amelyet a pályázati összegből kívánt megvalósítani, azonban annak költségét egy adminisztrációs hiba okán nem lehet elszámolni, mert nem mindenben felel meg az előírt feltételeknek. Ez az elszámolási-, megvalósítási hiányosság veszélyeztetné a projekt minden tagjának a pályázati lebonyolítást, ezért az előterjesztés azt javasolja a képviselő-testületnek, hogy a 306 ezer forintot támogatásként ítélje meg a nemzetiségi önkormányzatnak.   A napirendek között elfogadták az önkormányzat 2020-as első félévi munkatervét, illetve önkormányzatokkal meglévő társulási megállapodásokat módosítottak, aktualizáltak. Új közterületi nevekkel is gazdagodott a város. A Kodormány területén Gyékényes dűlő létesül, egy külterületi ingatlan pedig a Papp tanya nevet viseli a jövőben. Az iskolai intézményi tanácsokba delegált önkormányzati tagokról is döntöttek.  Az ülés végén Vitányi Ferenc tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy a berettyószentmártoni városrészen a gyógyszertár tulajdonosa hozzájárulna ahhoz, hogy ATM automatát helyezzenek el az épületben és kérte az önkormányzatot, hogy támogassa ezt.   Képviselői jelzés érkezett – lakossági megkeresést tolmácsolva – a József Attila Általános Iskola Váci Mihály utca felőli parkolójának közelében, illetve a Széchenyi utcán 30 km/h sebességkorlátozó tábla kihelyezése kapcsán. Mint elhangzott ennek lehetőségét megvizsgálja a polgármesteri hivatal.  
További hírek

Tájékoztatás személyes ügyfélfogadásról a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatalban
Tájékoztatás személyes ügyfélfogadásról a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatalban
Megtekintés
Közlemény
Közlemény
Megtekintés
A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás
A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás
Megtekintés
TÁJÉKOZTATÁS A KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁSRÓL
TÁJÉKOZTATÁS A KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁSRÓL
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat