KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Az év utolsó képviselő-testületi ülése

Az év utolsó képviselő-testületi ülése

2022-01-04 10:35

December 16-án tartották az év utolsó képviselő-testületi ülését a városházán. Döntések születtek közbeszerzési eljárással, ügyvezető igazgatói megválasztással kapcsolatban és felnőtt, valamint gyermek háziorvosi praxisokról is. A testületi ülés elején emlékeztek meg Török Istvánnéról, a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde nyugalmazott intézményvezetőjéről, a Bihari Népművészeti Egyesület alapító elnökéről, aki november 25-én, életének 66. évében elhunyt.   Háziorvosi praxisjog átadásáról két határozati javaslat volt a képviselők előtt. Dr. Kertész Balázs szándéknyilatkozatban jelezte az önkormányzat felé, hogy praxisát nyugállományba vonulás miatt el kívánja adni Dr. Kolcsár Lajos Levente belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos részére, aki kérte, hogy a Képviselő-testület támogassa azon szándékát, hogy a berettyóújfalui praxist 2022. március 1-től vállalkozási formában működtesse.   A képviselő-testület egybehangzó igennel támogatta a praxisjog átadását. Sor került a BERÉPO Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megválasztására is. Muraközi István polgármester javaslatára – kimagasló szakmai munkája okán – a jelenlegi ügyvezetőt bíznák meg újabb öt évre az ügyvezetői tisztséggel. Karalyos Krisztina 2001 óta dolgozik az intézményben, 2011-től vezetőként.   A testület elfogadva a javaslatban leírtakat újabb öt évre Karalyos Krisztinát választotta meg ügyvezetőnek, a cég könyvvizsgálójának pedig újból Kusai Tamást bízták meg.  A napirendek egyikeként tárgyaltak a Berettyóújfalui Kóbor Mancsok Állatvédő Egyesület beszámolójáról is. A szervezet ebben a formában 2020. júniusa óta végzi a városban a kóbor állatok befogását, őrzését, gondozását és gazdákhoz juttatását.   A képviselő-testület elfogadta az ülésen az önkormányzat 2022-es első félévi munkatervét. A gyermekorvosokkal történt egyeztetés alapján továbbra is indokolt Dr. Kin Ágnes bevonása a gyermekorvosi praxis helyettesítésébe a nagyszámú betegforgalom, valamint a koronavírusos megbetegedésekkel kapcsolatban jelentkező megnövekedett adminisztrációs teher miatt. A testület elfogadva az előterjesztést 2022. március 31-ig meghosszabbította Dr. Kin Ágnes gyermekorvos, valamint Papp István Jánosné asszisztens megbízatását.   A testületi ülés végén tájékoztatás hallhattak a képviselők a „Zöld Város Program” következő ütemének fejlesztési területeiről. A tervek szerint játszóterek, sportparkok, kutyafuttató és pihenő parkok létesülnének vagy újulnának meg a város több pontján. Ezzel kapcsolatban elhangzott, ezúttal nem belvárosi részeket érintenek a beruházások, hanem a település külső területeit, kertvárosi részeit. A pályázatot jövő januárig lehet benyújtani, addig – mint elhangzott – véleményeket, észrevételeket is várnak.  
További hírek

Hirdetmény igazgatási szünetről

Hirdetmény igazgatási szünetről

Megtekintés
Lakossági tájékoztatás

Lakossági tájékoztatás

Megtekintés
Rugalmas szolgálat, biztos jövedelem

Rugalmas szolgálat, biztos jövedelem

Megtekintés
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat