KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Átadták a zöld város projekt helyszíneit

Átadták a zöld város projekt helyszíneit

2020-02-05 14:19

Ünnepélyes keretek között január 31-én adták át azt a tíz helyszínt, amelyek a „Berettyóújfalu, az egészséges zöld város” címet viselő projekt keretében 700 millió forintból újultak meg. A szalagot Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Vitányi István országgyűlési képviselő, Muraközi István polgármester, Bónácz János alpolgármester és Kiss Tamás, a városrész önkormányzati képviselője vágta át. A pályázat átfogó célja a közösségi élet fejlesztése volt a helyi értékek megerősítésével. Az ünnepi alkalmon Vitányi István úgy fogalmazott, jelentős állomás ez a település életében. Az országgyűlési képviselő szerint ez a projekt hozzájárul a város népességmegtartó erejének növeléséhez.   Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke úgy véli, két célt szolgál az egészséges zöld város pályázat.   „Különleges nap ez a mai” – kezdte gondolatait Muraközi István. Városunk polgármestere a legkomplexebb projektnek nevezte a zöld város pályázatot, hisz – ennek keretében – tíz helyszínen valósult meg beruházás a településen.   Az eredménykommunikációs könyvet Demény Zsolt pályázati referens mutatta be, aki ismertette a projekt keretében megvalósuló beruházásokat is.   A zöld város soft elemeiről Lisztes Éva beszélt. A Berettyó Kulturális Központ igazgatóhelyettese elmondta, a pályázat részeként a közlekedésbiztonság és a közbiztonság javítását segítő, egészségtudatosságra ösztönző rendezvényeket, sportnapokat, versenyeket szerveztek. A programot a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde apróságainak műsora színesítette.  
További hírek

Rendkívüli ülés hét napirenddel
Rendkívüli ülés hét napirenddel
Megtekintés
Augusztus 15-én rajtol a Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság
Augusztus 15-én rajtol a Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság
Megtekintés
Eladó ingatlan
Eladó ingatlan
Megtekintés
A víz állt a Bodorka tábor középpontjában
A víz állt a Bodorka tábor középpontjában
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat