Vissza a hírekhez

Átadták a városi kitüntetéseket

Átadták a városi kitüntetéseket

2021-05-31 11:47

A város napját ünnepelte Berettyóújfalu május 21-én. Az ünnepi programok sora a Vörösmarty téren kezdődött, ahol többek között Báthory Gábor erdélyi fejedelemre gondoltak vissza. A Vörösmarty téren zajló események sora Báthory Gábor erdélyi fejedelem szobrának koszorúzásával ért véget, az emlékműnél az intézmények és civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés virágait.   A nap a művelődési ház színháztermében folytatódott, ahol ünnepélyes keretek között adták át a városi kitüntetéseket. Vitányi István köszöntőjében különleges napnak nevezte a város napja alkalmából szervezett ünnepi eseményt.   Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta, a kitüntetett személyek úgy élték az életüket, hogy éltek az előttük adódó lehetőségekkel és kihívásokkal.   Az ünnepi alkalmon elsőként a „Berettyóújfalu város díszpolgára” kitüntető címet adták át, melyet idén a Bihar Néptáncegyüttes és a berettyóújfalui néptáncmozgalom elindítója, Bak Istvánné kapott.   „Berettyóújfalu város díszpolgára” kitüntető címet adományoztak Dr. Váradi Judit, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docensének is.   Báthory Gábor-díj kitüntetést a Gróf Tisza István Kórház Covid Osztálya kapott.   Ebben az évben négy Fráter László-díjat adtak át. Néhai Pércsi István Adorján mentőtiszt munkáját posztumusz emlékéremmel ismerték el.   Fráter László-díjat adományoztak Horváth Balázsné vezető asszisztensnek is.   Karalyos Krisztina, a BERÉPO Nonprofit Kft. ügyvezetőjének munkáját szintén Fráter László-díjjal ismerték el.   Kecskeméti Brigitta osztályvezető főnővér is Fráter László-díjat vehetett át.   Csorba György-díj kitüntetést Lisztes Gyula, a Lisztes Trans EC vezetője kapott.   Fehér Istvánné-díjat Sebőné Papp Judit pedagógusnak adtak át.   Kabos Endre-díjat Bencze Zoltán edzőnek adományoztak.   Emléklappal Agárdi Sándorné, Erdei Júlia, Iklódi Mihályné és Tóth Gyuláné, az Elixír Gyógyszertár alkalmazottainak munkáját ismerték el.   A díjátadó ünnepségen megemlékeztek azokról a jeles polgárokról, akik a 2019-es város napja óta távoztak el Berettyóújfalu közösségéből.   A város napja alkalmából szervezett ünnepi eseményt Dancza István és Jakab Barbara somogyi táncokból álló koreográfiája, illetve Sándor Zeréndné zongorajátéka színesítette.  




További hírek

Richter Egészségváros

Richter Egészségváros

Megtekintés
MÁV tájékoztatása vegyszeres gyomirtásról

MÁV tájékoztatása vegyszeres gyomirtásról

Megtekintés
Lomtalanítás

Lomtalanítás

Megtekintés
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Veszélyes hulladékok begyűjtése

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat