KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

A zárva tartás ellenére sem állt meg az élet a moziban

A zárva tartás ellenére sem állt meg az élet a moziban

2021-04-01 07:18

A koronavírus-járvány miatt a mozik ugyan zárva tartanak, az élet azonban itt sem állt meg. A háttérben folyamatosan készülnek a filmek, folynak az utómunkák, újabb és újabb forgatókönyvek születnek. A pandémia miatt nagyon sok szuperprodukció került elhalasztásra, többek között az új James Bond-film, a Fekete Özvegy, a King’s Man – A kezdetek, a Hang nélkül 2, a Halálos Iramban 9. része, a Top Gun: Maverick, a Dűne és még sorolhatnánk. Filmekben gazdag időszak elé nézünk, lesz tehát mit bepótolni, amint a helyzet megengedi, és engedélyezik az összes elmaradt film vetítését a filmszínházakban. Hogy a nézőközönség ne maradjon filmek nélkül, sok film felkerült a különböző streaming szolgáltatók oldalaira, melyeket most otthoni környezetben nézhetünk meg. Ezek sajnos otthon nem adnak olyan élményt, mint amit a moziban már megszokhattunk, de egyelőre ezzel kell beérnünk. Amerikában és Kínában a helyzet enyhülésének köszönhetően folyamatosan nyitnak ki ismét a mozik, létszámkorlátozással és óvintézkedésekkel ugyan, de megint fogadják a filmezni vágyó közönséget. Nagy filmek hiányában átmenetileg be kell érni a kisebb produkciókkal, de úgy néz ki, a bezártság után egyre többen látogatnak el újra a filmszínházakba. Jelenleg az összes magyarországi mozi zárva tart, de a filmszínházak bíznak benne, hogy amint véget ér a veszélyhelyzet, és lehetőség nyílik az enyhítésekre, korlátozásokkal ugyan, de ők is újból kinyithatnak. A „háttérben” a Makk Kálmán Mozi munkatársai is készülnek az újranyitásra, elvégzik a kötelező, technikai karbantartási műveleteket. Folyamatosan üzemeltetik a mozi szervert és a vetítőgépet, tesztelik a hangot, az erősítőket, ezenkívül folynak azok a munkálatok is, amikre az állandó nyitvatartás mellett nem mindig sikerül időt szakítani. A dolgozók úgy készülnek, hogy egyből fogadni tudják a nézőket, amint erre megint lehetőség adódik. A Makk Kálmán Mozi – az újranyitást követően – megpróbálja bemutatni az összes elmaradt, illetve elhalasztott filmet, hogy mindenki megtalálhassa a maga szórakozását, hiszen mozi volt, van és lesz.  
További hírek

Lakhatási támogatás pályázatok
Lakhatási támogatás pályázatok
Megtekintés
Díjmentes látogatási lehetőség az Agóra Tudományos Élményközpontban
Díjmentes látogatási lehetőség az Agóra Tudományos Élményközpontban
Megtekintés
Megkezdődtek az érettségik
Megkezdődtek az érettségik
Megtekintés
Baktériumoknak ellenálló réteget kapnak a műtők falai
Baktériumoknak ellenálló réteget kapnak a műtők falai
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat