Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

„A lélek szirmairól” írt Faragó Maia bemutatkozó kötetében

„A lélek szirmairól” írt Faragó Maia bemutatkozó kötetében

2021-09-14 11:33

Az Ünnepi Könyvhét minden olvasni szerető életében nagy öröm, de kifejezetten jeles alkalom volt ez az elsőkönyves írónő, Faragó Maia számára, akinek ez alkalomból került bemutatásra első, személyes ihletésű kötete, „A lélek szirmai”. A könyvbemutatón a berettyóújfalui születésű szerzőnő volt pedagógusával, Kárpátiné Mészáros Mariannával beszélgetett az írás életében betöltött szerepéről, továbbá szó esett a versekből, illetve prózai művekből felépülő irodalmi alkotásról is.    A kommunikáció és médiatudomány szakon végzett Faragó Maia számára az írás egyfajta gyógyító önterápia, az önkifejezési forma legtermészetesebb eszköze. Többek között ezt tükrözi a kötet beszédes, metaforikus címe is.   A szerzőnő fő írói inspirátora és mentora Jane Austen, aki Maia véleménye szerint noha romantikus műveket írt, nagyon is reálisan látta a világot, karakterei rendkívül kiforrottak, az olvasók felé közvetített üzenetei 200 év elteltével is aktuálisak. Az angol regényírónőhöz hasonlóan Maia kötete is különleges mondanivalót tartogat az olvasók számára.   Magánkiadásban megjelent bemutatkozó szerzeménye után máris egy regényen dolgozik a helyi születésű szerzőnő, aki jövőbeni terveiről, illetve készülőben levő művéről is beszélt.   A dedikálással egybekötött könyvbemutató kötetlen beszélgetéssel zárult. „A lélek szirmainak” írónőjének egyéb írásai iránt érdeklődők további inspiráló alkotásokat, verseket, illetve történeteket a szerzőnő saját weboldalán olvashatnak.  
További hírek

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Megtekintés
Lakásdekorációk, használati tárgyak papírból

Lakásdekorációk, használati tárgyak papírból

Megtekintés
Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

Megtekintés
Tizenhét napirend a szeptember végi testületi ülésen

Tizenhét napirend a szeptember végi testületi ülésen

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat