Vissza a hírekhez

A bihari térségben tett látogatást Szijjártó Péter

A bihari térségben tett látogatást Szijjártó Péter

2022-01-28 11:59

2020. szeptemberi látogatása után ismét a bihari térségbe érkezett Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter útja elsőként Biharkeresztesre vezetett, ahol a Viastein Kft. betonelem előregyártó üzemének avató ünnepségén vett részt. A január 18-ai alkalmon Szijjártó Péter gondolatait azzal kezdte, az elmúlt másfél-két évben a koronavírus-járvány miatt a világgazdaságból szinte kizárólag negatív híreket lehetett hallani. Ennek ellenére 2021-ben hazánk minden idők egyik legsikeresebb esztendejét hagyta maga mögött gazdasági szempontból.   A Viastein Kft. az ország legnagyobb betonelem előregyártó üzeme, amely mára a világpiacon is versenyképes termékeket tud előállítani. A vállalat Biharkeresztesen megvalósuló beruházása – 3,4 milliárd forintos kormányzati támogatással – összesen 15 milliárd forintba került, és 220 új munkahelyet teremt.   A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: a koronavírus-járvány egy teljesen új világgazdasági korszakot nyitott meg, ezért az építőipar teljesítményének dinamikus javulása – időzítés szempontjából – a lehető legjobbkor jön a magyar gazdaság számára. Szijjártó Péter az avató ünnepség után egy fórumon is részt vett városunkban, ahol Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő mellett a térség polgármesterei és vállalkozói voltak jelen. A külgazdasági és külügyminiszter ezt követően a Berettyó Televíziónak adott interjút, a tárcavezetővel a Berettyó Kulturális Központ Médiacsoportjának vezetője, Kogyilla Zsolt beszélgetett.  




További hírek

Lomtalanítás

Lomtalanítás

Megtekintés
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Veszélyes hulladékok begyűjtése

Megtekintés
Ebzárlat és legeltetési tilalom

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Megtekintés
Testületi ülés élő közvetítés

Testületi ülés élő közvetítés

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat