Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

EFOP-1.8.2-17-2017-00010 - Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése Berettyóújfalui térségben című pályázat

Tájékoztatás
 
Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül az alapellátás és népegészségügy átfogó fejlesztése- alapellátás fejlesztése tárgyú felhívásra 2017.06.02. napján támogatási kérelmet nyújtott be. 2018. 02.09. napon támogatásban részesült.
 
A projekt kezdete: 2018.04.01.
 
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.12.01.
 
A projekt összköltsége: 149 986 191 Ft
 
A támogatás intenzitása: 100 %.
 
 
 
PROJEKTTEVÉKENYSÉGEK ÖSSZEFOGLALÓJA
Berettyóújfalu Város Önkormányzatának településfejlesztési céljai között szerepel a lakosság egészségi állapotának javítása, a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek számának növelése, melyhez jelen projekt megvalósításával is hozzá tud járulni.
A projekt során kialakításra kerül egy praxisközösség, melyben hét orvos - egy gyermek háziorvosi és hat felnőtt illetve vegyes praxis - fog közreműködni. Kibővítésre kerülnek a praxisok által nyújtott preventív szolgáltatások, megvalósul a praxisok együttműködésének fejlesztése, mellyel bővül a lakosság által igénybe vehető preventív, személyre szabott szolgáltatások köre, ami elősegíti az egészség megőrzését és csökkenti a krónikus népegészségügyi megbetegedések kialakulásának a kockázatait. Cél továbbá az erőforrások megfelelő szervezése, mellyel a praxisközösségen keresztül a szakemberek, eszközök szervezett módon jutnak el a lakossághoz, így biztosítva a könnyebben elérhető, magasabb színvonalú és kibővített tartalmú egészségügyi szolgáltatásokat. A projekt hozzájárul a lakosság egészségtudatos magatartásának kialakításához és a betegségek, valamint az egészség-kockázatok korai felismeréséhez azáltal, hogy az alapellátás szerves részévé tesszük a népegészségügyi, preventív célú szolgáltatásokat is.
A praxisközösség összekapcsolásra kerül a védőnői hálózattal népegészségügyi, prevenciós feladatokat ellátva, így csökkenhet a betegbeáramlást a rendszerbe, valamint növekedhet a terápiás együttműködés szintje.
A praxisközösség megfelelő működéséhez bevonásra kerülnek a térségben kapcsolódó szakterületen dolgozó orvosokon felüli személyek: ápolók, népegészségügyi koordinátor, dietetikus, gyógytornász, védőnők, egészségfelelős, egészségpszichológus. Elkészül a praxisközösség eljárási rendje, a többletszolgáltatások nyújtásának szabályozása, betervezésre kerültek a lakosság körében elvégzendő egészség-állapot és szükségletfelmérések, kidolgozásra kerül a praxisközösségre vonatkozó fejlesztési és működési terv. A térségben működő kapcsolódó szereplőkkel együttműködések kialakítására kerül sor.
A projekt keretében kiemelten biztosítva lesznek az egészségállapot-felmérések, az életmód tanácsadások, prevenciós rendelések, illetve a bevont szakemberek tájékoztatásán felül külön marketing tevékenységekkel is próbáljuk ösztönözni a lakosságot a szervezett szűréseken való részvételre.
 
 
 

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat