Főoldal

Lezárult a kiútkereső program

Kiútkereső” – a Berettyóújfaluban élő hátrányos helyzetű családok adósságcsapdába kerülésének megelőzését elősegítő, TÁMOP- 5.3.5-09/1-2010-0003 azonosítószámú projekt záró konferenciáját tartották február 6-án a Városháza nagytermében.


 

Csetreki Jánosné projektvezető köszöntötte a megjelenteket, köztük Pálfi Anikót, a Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetőjét, Muraközi István polgármestert, a projektben dolgozókat, a partnerszervezetek képviselőit. Muraközi István elismerően szólt a pályázat keretében végzett munkáról, melynek folyamatát és eredményeit figyelemmel kísérték a város vezetői is. Kiemelte: az ilyen pályázatok számszerű eredményei mellett legfontosabb az ügyfelek elégedettsége, s reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy lesz még a mostanihoz hasonló projekt megvalósítására lehetőség.Az elmúlt másfél évről Csetreki Jánosné tartott részletes tájékoztatást. Kiderült: a tényleges munkát 2011. szeptember 1-én kezdték el a Kossuth u. 6. szám alatti irodában, illetve elkezdték a feltételeknek megfelelő 200 család bevonását a projektbe. A projekten belül nyújtott szolgáltatásokról Horváth Dorina szakmai vezető számolt be. Ezek a következők voltak: információnyújtás, tájékoztatás, ügyintézés, szolgáltatások közvetítése, ellátásokhoz való hozzájutás segítése, adósságkezelési tanácsadás, egyéni esetkezelés, munkára kész állapot elősegítése, közösségi programok szervezése, adományok igénylése, osztása. Előírás volt, hogy 80 családnál kell eredményt elérniük, amit majdnem megdupláztak: 150 családnál értek el olyan sikert, melynek hatására azok élethelyzete javult, vagy stabilizálódott.

Csetreki Jánosné felsorolta azt a hat rendezvényt, amelyet ügyfeleiknek szerveztek. Ezek a következők voltak: „Segíts magadon, az Isten is megsegít!”, „Kikapcsolás helyett kikapcsolódás”, „Gazdálkodj okosan!”, „Hibából erényt kovácsolni”, „Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!”

Máhr Zsuzsa adósságkezelési szakértő „Lehetőségek és gátak a lakosság adósságkezelésében” címmel tartott előadást, s mint a háztartásszervezési csoportfoglalkozások egyik vezetője, megosztotta tapasztalatait a jelenlévőkkel.

Szász Éva pszichológus „A lélek ösvényén a kiút felé” címmel tartott előadást.

A konferencia végén a projektvezető hangsúlyozta a csapatmunka fontosságát az eredményességben. Köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a projektben, s a családok többségében pozitív változás állt be, élethelyzetük tekintetében.

Csetreki Jánosné                  Horváth Dorina
projektvezető                       szakmai vezető

 Felhasználónév:
Jelszó:

Börtönkórház
Ivóvíz
Állatvédelem
Itt élünk, ez a mi városunk
Bihari Hírlap

A szavazás szünetel


Ön a 667919. látogatónk!