Főoldal

Országos lövészverseny Berettyóújfaluban

Harmadjára érte az a megtiszteltetés a Bihari Lövészklubot, hogy elnyerte a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség 2012. évi Gyorspont Országos Bajnokságának rendezési jogát.


A városi lőtéren zajlott rendezvényről Hegedűs Péter, a Bihari Lövészklub elnöke számolt be, miközben zajlottak a versenyek. Megtudtuk, hogy az előnevezés alapján 69-en jelentkeztek, hét versenyszámban, több, mint kétszáz regisztráció érkezett. Az ország minden szögletéből eljöttek a lövészsport kedvelői, így a házigazdákon kívül Jákról, Budapestről, Tatabányáról, Szászvárról, Miskolcról, Nyíregyházáról, Szegedről, Derecskéről.

 

Kis kaliberű, nagy kaliberű pisztollyal és puskával, nyílt és optikai irányzékkal lőhettek a lőlapra a versenyzők, női, férfi, ifjúsági és felnőtt kategóriában. Azt már Bereczki Szilárd szervező tette hozzá, hogy a dinamikus sportlövészet egyrészt technikai, másrészt ügyességi sport kombinációja, hiszen eszköz – pisztoly vagy puska – kell hozzá, de próbára teszi az emberi koncentrációt, a figyelmet és a fegyelmet is.

 

A versenyzésen túl a sporttársi kapcsolatokat erősítik, de új ismeretségekre is szert tesznek a résztvevők – egészítette ki az elmondottakat Hegedűs Péter. A legjobbak versenyszámonként az országos bajnoki cím tulajdonosai lettek, akiknek a serleget, oklevelet Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Nagy László, az önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának elnöke, Halasi Mihály, az MDLSZ elnöke, Toók László, az MDLSZ főtitkára, valamint Hegedűs Péter klubelnök nyújtotta át.

 

A versenyzőket és kísérőiket az Erdei és Asztalos család jóvoltából marha pörkölttel látták vendégül.


Kép és szöveg: Nyírő GizellaFelhasználónév:
Jelszó:

Börtönkórház
Ivóvíz
Állatvédelem
Itt élünk, ez a mi városunk
Bihari Hírlap

A szavazás szünetel


Ön a 642899. látogatónk!