Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Új kiállítás a Bihar Vármegye Galériában

Új kiállítás a Bihar Vármegye Galériában

2021-11-23 13:10

A XIV. Vándorlegény Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat Észak-Magyarország, illetve Észak-Alföld régiók közös kiállításmegnyitójának adott otthont a Nadányi Zoltán Művelődési Ház. A november 9-i ünnepi megnyitón a résztvevőket Majosi Pálma tankerületi vezető, Pap Bernadett és Kolozsvári István egyesületi elnökök, valamint Muraközi István polgármester köszöntötte. A városvezető elmondta, a népművészet valamennyi ága reneszánszát éli az országban, illetve Berettyóújfaluban.    Majosi Pálma gondolatait azzal kezdte, a népművészeti tárgyak mellett az éneknek, valamint a táncnak is nagy ereje van. Ezért fontos, hogy megjelenjenek a diákok, gyermekek életében, így hagyományainkat később ők is továbbadhatják a következő nemzedéknek.   Pap Bernadett, a Matyó Népművészeti Egyesület elnöke – egyben a kiállításmegnyitó észak-magyarországi házigazdája – köszöntőjében arra tért ki, a 30 éve alakult egyesület felelősségének, illetve kötelességének érzi a folklór mellett a kézműves hagyományok ápolását. Kolozsvári István, a megnyitó észak-alföldi házigazdája az alkotópályázat hagyományáról beszélt.    Az ifjúsági pályázat a hagyományos kézművességen alapuló valamennyi mesterségre kiterjed, ám egyes alkotói területek kifejezetten népszerűnek bizonyulnak.    Dr. V. Szathmári Ibolya arról is beszélt, a nehéz járványidőszak hogyan fejtette ki hatását a pályázatra.   A zsűri elnöke a beküldött pályázatok kapcsán elmondta, a pandémia ellenére kifejezetten színvonalas művek születtek. Hozzátette, a hat megye alkotóinak pályamunkáját kettő gyermek, illetve kettő ifjúsági korcsoport szerint értékelték.   A díjak átadását követően Csernik Szende különleges előadását láthatta a közönség. A székely mesemondó lábbábokkal adta elő A szegény ember és a farkas történetét.   A beküldött pályamunkákat országos szinten januárban értékelik. Addig azonban az érdeklődők a regionális forduló legkiemelkedőbb észak-magyarországi, valamint észak-alföldi alkotásait egészen november 30-ig megtekinthetik a Bihar Vármegye Galériában.  
További hírek

December 1-jétől indul a népkonyha szolgáltatás

December 1-jétől indul a népkonyha szolgáltatás

Megtekintés
Sikeres szereplés a bábfórumokon

Sikeres szereplés a bábfórumokon

Megtekintés
ELADÓ INGATLANOK

ELADÓ INGATLANOK

Megtekintés
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat