Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Tamus István kapta a Kárpáti Gusztáv-emlékgyűrűt

Tamus István kapta a Kárpáti Gusztáv-emlékgyűrűt

2021-09-07 07:20

A debreceni születésű grafikusművész, tanárt az államalapítás napján, a Kárpáti Gusztáv 80 - emlékkiállítás keretein belül jutalmazták a „Biharország festője” tiszteletére létrehozott emlékgyűrűvel alkotói, valamint tanítói munkásságának elismerése jeléül. Díját azonban személyesen csak szeptember elsején – családias közegben – tudta átvenni.   A Kárpáti Gusztáv festőművésszel jó barátságot ápolt grafikusművészt meglepetésszerűen – egy nyaralás során - érte az örömteli hír, miszerint 2021-ben őt tartották érdemesnek az emlékgyűrű elnyerésére.   A ’80-as évek eleje fordulópont volt a képzőművész számára: 1981-ben megszületett második fia, és ekkortájt került közel a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületéhez, illetve a Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Körhöz. Festészete ettől az évtől kezdve kifejezetten intenzívvé vált, eme termékeny időszak alatt számos alkotása született Berettyóújfaluban. Alkotói pályáját a művészi következetesség, képzőművészeti stílusát a műfaji sokszínűség jellemzi.   Tamus István – a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Magyar Grafikusművészek Szövetségének tagja - több mint negyven éve rendszeres résztvevője városi, megyei, országos, valamint nemzetközi kiállításoknak és alkotótáboroknak. Mindezek mellett négy településen – Derecskén, Balatonfüreden, Tiszaderzsen, továbbá Vaján – vezet művésztelepeket. Művészeti és oktatói tevékenységét számos szakmai díjjal, kitüntetéssel ismerték már el. Díjainak sorát most már a Kárpáti Gusztáv-emlékgyűrű is gyarapítja.  
További hírek

Gépészeti és elektronikai szakmákban képzik közösen a diákokat

Gépészeti és elektronikai szakmákban képzik közösen a diákokat

Megtekintés
„A lélek szirmairól” írt Faragó Maia bemutatkozó kötetében

„A lélek szirmairól” írt Faragó Maia bemutatkozó kötetében

Megtekintés
Testületi ülés szeptember elején

Testületi ülés szeptember elején

Megtekintés
Rockzenéktől volt hangos a Civil Udvar

Rockzenéktől volt hangos a Civil Udvar

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat