Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Modernebb és jobb körülmények között zenélhetnek

Modernebb és jobb körülmények között zenélhetnek

2021-11-23 12:34

Közel 385 millió forintból épült fel a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola Bihari Alapfokú Művészeti Iskolájának épülete, melynek átadó ünnepségét november 3-án tartották. A vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően az intézmény korszerű elméleti és gyakorlati képzést tud nyújtani a zeneiskolai diákoknak. Vitányi István az ünnepi alkalmon gondolatait azzal kezdte, a berettyóújfalui zeneiskola, annak működése városunkat a kultúra térképére helyezte fel.   A Klebelsberg Központ elnöke örömmel számolt be arról, az elmúlt négy évben országos szinten több mint 700 intézmény tudott megújulni csaknem 150 milliárd forintból. Hajnal Gabriella köszöntőjéből kiderült, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ – az elmúlt időszakban – a sikeres pályázatok jóvoltából 2 milliárd forintot fordíthatott infrastrukturális fejlesztésekre.   Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében a jövő alapjának nevezte a zeneiskola új épületét, majd kitért az emberi munka fontosságára is.   A Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója, Majosi Pálma azt mondta, a településen nagy múltra tekint vissza a zeneoktatás, amely nemcsak a városban, hanem a térségben élő tanulók számára a jövőben is biztosítani fogja a művészeti képzés lehetőségét.   Majosi Pálma hozzátette: a pályázati összegből hangszereket, bútorokat, valamint informatikai eszközöket is vásároltak. A programot a zeneiskola tanárainak és diákjainak ünnepi műsora színesítette.     Az átadó ünnepség végén a Berettyóújfalui Tankerületi Központ területén működő művészeti iskolák munkatársai egy meglepetés műsorral kedveskedtek a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola Bihari Alapfokú Művészeti Iskolája tanárainak.  
További hírek

December 1-jétől indul a népkonyha szolgáltatás

December 1-jétől indul a népkonyha szolgáltatás

Megtekintés
Sikeres szereplés a bábfórumokon

Sikeres szereplés a bábfórumokon

Megtekintés
ELADÓ INGATLANOK

ELADÓ INGATLANOK

Megtekintés
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat