Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

2021-10-12 09:50

Mesemondással örvendeztette meg a Fényes-ház lakóit Rácz Anikó október 1-jén. A Bodorka NépmesePont korábban, 2019 karácsonya előtt már kedveskedett ilyen formában az időseknek. Akkor a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület „Mondj egy mesét ajándékba!” jelmondatú felhívásához csatlakozott a népmesepont, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy ajándékozni nemcsak tárgyakat, pénzért megvásárolt csecsebecséket lehet. A legnagyobb ajándék, amit adhatunk, a figyelem, a törődés és az idő, amit egymásra fordítunk. Az idei alkalom apropóját az idősek világnapja adta, Rácz Anikó „A király kenyere” és „A rest legényről” című népmeséket mondta el a Fényes-ház lakóinak. A népmesepont vezetője azért ezt a két történetet mesélte el, mert ezeket érzi a legjobban a sajátjának, hiszen erről a vidékről gyűjtötte fel őket Szűcs Sándor. Ezekben a mesékben olyan kifejezések, tájnyelvi szavak találhatóak, amelyek az itt élő emberek számára a régi világot és az anyanyelvet idézik. Az idősek otthona lakói nagy örömmel, kíváncsian hallgatták a történeteket. Valaha ők meséltek a gyermekek, unokák ágya mellett, ebből a jóságból adtak vissza egy keveset a szépkorúaknak a Bodorka NépmesePont munkatársai.  
További hírek

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Megtekintés
Lakásdekorációk, használati tárgyak papírból

Lakásdekorációk, használati tárgyak papírból

Megtekintés
Tizenhét napirend a szeptember végi testületi ülésen

Tizenhét napirend a szeptember végi testületi ülésen

Megtekintés
Egy család regényes történetéről írt könyvet Szűcs Péter

Egy család regényes történetéről írt könyvet Szűcs Péter

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat