KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Döntések a decemberi képviselő-testületi ülésen

Döntések a decemberi képviselő-testületi ülésen

2019-12-16 15:03

A Trianon Emlékév programjai, önkormányzati munkaterv, társulási megállapodások módosítása, lakott területek elnevezése az év utolsó képviselő-testületi ülésesén. Balázs József korábbi önkormányzati képviselőre emlékeztek az ülés elején, aki november 28-án, 67 éves korában hunyt el.   Arról a kormányhatározatról szólt Muraközi István az elmúlt időszakról szóló polgármesteri jelentés kiegészítéseként, mely szerint a Gróf Tisza István Kórház diagnosztikai és infrastrukturális fejlesztését a Kormány 860 millió forinttal támogatja.   Az önkormányzat még januárban a 2020. évet a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából Trianon Emlékévvé nyilvánította.  A programsorozat előkészítését és kidolgozását szervező emlékbizottság tagjai által javasolt tervet olvashatták egy előterjesztésben a képviselők.    A jelenleg is zajló „Közös úton a jövőért” elnevezésű projekt egyik konzorciumi partnere a Berettyóújfalui Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A több elemből álló pályázat keretében sokféle tevékenységet valósítanak meg. A nemzetiségi önkormányzat 2019. június 8-án megtartott egy hagyományőrző kulturális rendezvényt, amelyet a pályázati összegből kívánt megvalósítani, azonban annak költségét egy adminisztrációs hiba okán nem lehet elszámolni, mert nem mindenben felel meg az előírt feltételeknek. Ez az elszámolási-, megvalósítási hiányosság veszélyeztetné a projekt minden tagjának a pályázati lebonyolítást, ezért az előterjesztés azt javasolja a képviselő-testületnek, hogy a 306 ezer forintot támogatásként ítélje meg a nemzetiségi önkormányzatnak.   A napirendek között elfogadták az önkormányzat 2020-as első félévi munkatervét, illetve önkormányzatokkal meglévő társulási megállapodásokat módosítottak, aktualizáltak. Új közterületi nevekkel is gazdagodott a város. A Kodormány területén Gyékényes dűlő létesül, egy külterületi ingatlan pedig a Papp tanya nevet viseli a jövőben. Az iskolai intézményi tanácsokba delegált önkormányzati tagokról is döntöttek.  Az ülés végén Vitányi Ferenc tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy a berettyószentmártoni városrészen a gyógyszertár tulajdonosa hozzájárulna ahhoz, hogy ATM automatát helyezzenek el az épületben és kérte az önkormányzatot, hogy támogassa ezt.   Képviselői jelzés érkezett – lakossági megkeresést tolmácsolva – a József Attila Általános Iskola Váci Mihály utca felőli parkolójának közelében, illetve a Széchenyi utcán 30 km/h sebességkorlátozó tábla kihelyezése kapcsán. Mint elhangzott ennek lehetőségét megvizsgálja a polgármesteri hivatal.  
További hírek

Eladó ingatlan
Eladó ingatlan
Megtekintés
A víz állt a Bodorka tábor középpontjában
A víz állt a Bodorka tábor középpontjában
Megtekintés
Dívák éjszakája a Zenés Nyári Estéken
Dívák éjszakája a Zenés Nyári Estéken
Megtekintés
Tájékoztatás lakhatási települési támogatás és rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésével kapcsolatban
Tájékoztatás lakhatási települési támogatás és rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésével kapcsolatban
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat