Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Cigány meséket tartalmazó könyvet készített a népmesepont

Cigány meséket tartalmazó könyvet készített a népmesepont

2021-11-23 13:01

A muzsika sem hiányozhatott a Bodorka NépmesePont legutóbbi programjáról, ahol kiállítással egybekötött könyvbemutatót tartottak. A november 6-ai alkalmon a népmesepont által készített, cigány meséket tartalmazó kötetet ismerhette meg a közönség. Rácz Anikó az eseményen arról szólt, a Bodorkának a „Játsszunk mesét Biharban!” c. pályázat keretében kettő népmesekönyve is megjelent a Berettyó Kulturális Központ kiadásában, ami egy komoly mérföldkőnek számít az intézmény életében. Az egyik mű a Szűcs Sándor: Madárkereső királyfiak, míg a másik az „Anyám meséi, Guszti bácsi meséi” címet viseli.   A cigány történeteket tartalmazó könyv „Anyám meséi” c. részében Pukoli Lászlóné népmeséi olvashatóak. A mesegyűjtő Jucika néni a gyermekkorában édesanyjától hallott történeteket nem felejtette el, hanem megőrizte, és családja körében továbbadta azokat. Meséin nőtt fel három gyermeke, akiknek nemcsak elmondta a történeteket, hanem még mesélni is megtanította őket.   Pukoli Lászlóné arról is beszélt, a könyvbemutató napján fogta először a kezében a cigány meséket tartalmazó kötetet.   A felnőtteknek, valamint 7 éves kor feletti gyerekeknek szóló könyvben Nagy Gusztáv író, költő, műfordító történetei is helyet kaptak. Guszti bácsi emlékezetében megőrizte a gyermekkorában hallott meséket, amiket saját gondolataival, fantáziájával úgy alkotott újra és keltett életre, hogy azok magukban hordozzák az ősi cigány hitvilágot, álmokat, vágyakat, íratlan törvényeket.   A kötetet, illetve a mesekönyvben található rajzokból nyílt kiállítást november 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Bodorka Galériában.  
További hírek

December 1-jétől indul a népkonyha szolgáltatás

December 1-jétől indul a népkonyha szolgáltatás

Megtekintés
Sikeres szereplés a bábfórumokon

Sikeres szereplés a bábfórumokon

Megtekintés
ELADÓ INGATLANOK

ELADÓ INGATLANOK

Megtekintés
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat