KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Az első adventi gyertyagyújtás

Az első adventi gyertyagyújtás

2019-12-11 14:34

A tavalyi évhez hasonlóan ismét kiállításmegnyitó társult kísérőprogramként az első adventi gyertyagyújtáshoz. A Mozi Galéria falain vitéz Dombi Géza Zsigmond munkái láthatóak. A december 1-jei alkalmat megnyitó Nagy Zsolt kapcsolódási pontokat keresett és talált is jó néhányat a képzőművész Dombi Géza Zsigmonddal. A Bihari Református Egyházmegye Esperesi Hivatalának esperese – a tárlat kapcsán – azt mondta: ez a kiállítás megállít, figyelmeztet, ne siess, ne rohanj, csendesedj el, nézz szét, nézz magadba és másokra, és várj. Várj, ember szíve készen, mert jő a Hős, az Úr! Dombi Géza Zsigmond életében a festés 1969 óta van jelen. A mesterpedagógus visszatekintő tárlatnak nevezte mostani kiállítását, a képgalériában helyet kapó munkák több alkotótáborban születtek.   A nyugdíjba készülő Dombi Géza Zsigmond alkotásai január 15-ig tekinthetőek meg a Mozi Galériában. Advent első vasárnapján – a mozi előtti téren – a római katolikus gyülekezet szolgált. Igei szolgálatot Rákóczi Jenő végzett. A római katolikus plébános prédikációjának alapigéje így szólt: „Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok, melyik órában jön el Uratok”. Az Erősné Bak Szilvia virágkötő által készített adventi koszorú első gyertyáját vitéz Dombi Géza Zsigmond képzőművész gyújtotta meg.    
További hírek

Eladó ingatlan
Eladó ingatlan
Megtekintés
A víz állt a Bodorka tábor középpontjában
A víz állt a Bodorka tábor középpontjában
Megtekintés
Dívák éjszakája a Zenés Nyári Estéken
Dívák éjszakája a Zenés Nyári Estéken
Megtekintés
Tájékoztatás lakhatási települési támogatás és rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésével kapcsolatban
Tájékoztatás lakhatási települési támogatás és rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésével kapcsolatban
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat